Επισημάνσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 16:14
A- A A+

Συνεχίζεται η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, με ορισμένα στελέχη να κρίνουν ωστόσο το θέμα «άκαιρο» και άλλα να προβάλλουν την ανάγκη ιδεολογικού επαναπροσδιορισμού των θέσεων του κόμματος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φ. Γεννηματά, χαρακτήρισε «άκαιρη και άχαρη» τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

«Είναι αδιανόητο τη στιγμή που συζητούμε για ψήφο εμπιστοσύνης προς τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και το αίτημα του λαού είναι η συνεργασία, η συναίνεση και να αποφύγουμε χαρακώματα και τέτοιου είδους λογικές, να ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ και να μπαίνουμε σε εσωστρέφεια, να ανοίγουμε νέα χαρακώματα μέσα στο κόμμα», παρατήρησε η κ. Γεννηματά.

«Από τη μία πλευρά προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την κυβέρνηση και από την άλλη ανοίγουμε συζήτηση για το πώς μπορούμε να στοιχηθούμε πίσω από υποψήφιους αρχηγούς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η συζήτηση αυτή δημιουργεί προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο Τηλέμαχος Χυτήρης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει την άνοιξη, αφού όπως είπε, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Παπανδρέου. «Αλλά νομίζω προοπτικά, ότι είναι φυσικό να γίνουν αυτές οι διεργασίες. Αυτό που προέχει τώρα χωρίς καμία αμφιβολία είναι η πορεία της χώρας», συμπλήρωσε.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί ο χρόνος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου, να δρομολογήσει εκείνος τις πρωτοβουλίες, που επιθυμεί ή που θεωρεί δόκιμες για το κόμμα», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης.

Διευκρίνισε πάντως ότι ο ίδιος δεν θεωρεί καθόλου άκαιρο να ξεκινήσει μια συζήτηση για την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ.«Από την ομιλία του κ. Παπανδρέου κατάλαβα χθες ότι επιθυμεί να κινήσει τις διαδικασίες για να συζητήσουμε πολιτικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν βάζω θέμα ηγεσίας», τόνισε.

«Το κόμμα έχει καταστατικό, έχει λειτουργίες και αυτές θα ενεργοποιηθούν, όπως και όταν προβλέπεται. Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν επιθυμεί να μην εφαρμόσει το καταστατικό», επισήμανε η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Το ποιος θα ηγηθεί μέχρι τον Φεβρουάριο, νομίζω ότι το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ σύντομο και η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις εξελίξεις, οι οποίες θα γίνονται εντός του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε η βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή