Στην αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 16:09
UPD:17:51
A- A A+

Στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε λίγο μετά τις 16.00 τμήμα της πορείας που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο. Νωρίτερα, όταν η πορεία έφθασε στο Σύνταγμα, πλήθος κόσμου παρέμεινε μπροστά από τη Βουλή, προσπερνώντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Ενα τρίτο μέρος των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν παρέμεινε στο ύψος της Παλιάς Βουλής.

Λίγο πριν απο τις 17:30 ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ από την πλατεία Ομονοίας, η οποία κατευθύνεται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσω των οδων Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας. Στην πορεία μετέχει και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρρήγα.

Το μήνυμα που κυριαρχεί είναι: «Η θυσία των θυμάτων του Πολυτεχνείου να αποτελέσει φωτεινό φάρο για το σήμερα, ώστε με συνεχή αγώνα και πάλη να γίνουν οι ανατροπές που θα απομακρύνουν τους σημερινούς δυνάστες του λαού, που είναι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, κάτω από τις επιταγές της Ε.Ε και του ΔΝΤ».

Προηγήθηκαν 20 προσαγωγές κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων κυρίως έξω από το Πολυτεχνείο και στην περιοχή της Πλατείας Καυθμώνος, όπου συγκεντρώθηκε το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαχθέντες είχαν πάνω τους διάφορα αντικείμενα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων και αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία θα οδηγηθούν στον εισαγγεέα.

Η αστυνομία βρίσκεται από το πρωί σε πλήρη επιφυλακή, με περίπου 7.000 άνδρες να έχουν επιστρατευτεί για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», με τους συρμούς να διέρχονται από τις αποβάθρες τους χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Σε ισχύ έχουν τεθεί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί οι περισσότεροι κομβικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στις 15.00 κλειστές ήταν οι: Πατησίων από Λ. Αλεξάνδρας ως Ομόνοια και στα 2 ρεύματα, Σόλωνος από Ιπποκράτους, Αθηνάς από Σοφοκλέους, Πειραιώς από Ι. Οδό, Λ. Βασ. Αμαλίας από Ξενοφώντος, Σταδίου, Λ. Βασ. Σοφίας από Χίλτον ως Μ. Βρετάνια και στα 2 ρεύματα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή