MotoGP: Αποχώρησε η Suzuki

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 19:30

A- A A+

Η Ιαπωνική ομάδα απέδωσε την απόφασή της αυτή στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση που αντιμετωπίζουν πολλές ανεπτυγμένες χώρες, την ιστορική πτώση στην τιμή του γεν, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες φυσικές καταστροφές.

Παρά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα του 2012, η Suzuki αναφέρει ότι δεν θα διακόψει τους δεσμούς της με τον χώρο καθώς σχεδιάζει να επιστρέψει το 2014. Ηδη, από τώρα, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, θα ξεκινήσει την εξέλιξη μιας νέας ανταγωνιστικής μοτοσικλέτας για τη «μεγάλη» κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μιας μοτοσικλέτας που θα την επαναφέρει στο πιο υψηλό σκαλί του βάθρου των νικητών, μία θέση όπου η Ιαπωνική εταιρεία έχει να ανέβει από το 2007 στο Λε Μαν με τον Κρις Βερμιούλεν. Η τελευταία μάλιστα φορά που βρέθηκε στις τρεις πρώτες θέσεις ήταν το 2008 στο Μπρνο με τον Λόρις Καπιρόσι ενώ το πιο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατέκτησε ήταν το 2000 με τον Κένι Ρόμπερτς τζούνιορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απομάκρυνση της Suzuki από το MotoGP είναι η τρίτη απώλεια για τον θεσμό μετά εκείνων της Kawasaki το 2009 και της Aprilia το 2004, αντίστοιχα.

Στη Crescent Suzuki ο Τζον Χόπκινς

Μετά την αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP, επισημοποιήθηκε η συνεργασία του Τζον Χόπκινς με την Crescent Suzuki. Ο 28χρονος Αμερικανός αναβάτης ενώ ετοιμαζόταν για την επιστροφή του στη «μεγάλη» κατηγορία μετά τον τραυματισμό του στο Μπρνο, τελικά έμεινε χωρίς ομάδα.

Στη συνέχεια ήρθε η συμφωνία με την Crescent Suzuki για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes. Οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν επιτυχημένα για πρώτη φορά φέτος με τον Αμερικανό αναβάτη να φτάνει μια ανάσα από την κατάκτηση του Βρετανικού πρωταθλήματος Superbikes, τερματίζοντας δεύτερος. Ετσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο (WSB).

Teammate του Χόπκινς θα είναι ο Λίον Καμιέ, πρώην πρωταθλητής του Βρετανικού πρωταθλήματος Superbikes, ο οποίος θα ξεκινήσει τις δοκιμές της GSX-R1000 μέσα στο μήνα. Ο Χόπκινς αναμένεται να λάβει μέρος στις δοκιμές που θα γίνει στις αρχές το 2012.

Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes θα είναι στις 26 Φεβρουαρίου στην πίστα του Φίλιπ Αϊλαντ, στην Αυστραλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις