Οι ΗΠΑ θέλουν μία και μόνη απόφαση του ΟΗΕ για το Ιράκ

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2002 17:58
A- A A+

Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί μόνο μία απόφαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ.

Ο ίδιος επισήμανε πως η ερμηνεία που δόθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων μελών της κυβέρνησης, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικων Κόλιν Πάουελ, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δεχτούν δύο αποφάσεις, είναι υπερβολική.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου είπε πως ο Λευκός Οίκος απορρίπτει ένα συμβιβαστικό σχέδιο απόφασης του Κογκρέσου, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται οι προϋποθέσεις για μια επίθεση εναντίον του Ιράκ.

«Ενας τέτοιος συμβιβασμός θα περιόριζε την πιθανή χρήση βίας μόνο για τον αφοπλισμό του Ιράκ. Δεν αναφέρει τίποτε για το πως θα πειστεί ο Σαντάμ Χουσέιν να μην υποστηρίζει την τρομοκρατία, να μην καταπιέζει το λαό του, να μην απειλεί τους γείτονές του», υπογράμμισε ο Φλέισερ και πρόσθεσε πως είναι υποχώρηση σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι γερουσιαστές Μπίντεν και Λούγκαρ συνέταξαν αυτό το συμβιβαστικό σχέδιο με στόχο να πείσουν περισσότερα μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα να υποστήρίξουν τη χρήση βίας εναντίον της Βαγδάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή