Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 10:54
UPD:12:16
A- A A+

- Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

- Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο υπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Παπακωσταντίνου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις και με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους για θέματα Ανταγωνιστικότητας και Ενέργειας, καθώς και με τον επικεφαλής του Task Force για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

- Την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, σήμερα και αύριο.

- 11.00 Συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του κόμματος.

- Κλειστά σήμερα θα παραμείνουν τα φαρμακεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

- 12.00-16.00 Τετράωρη στάση εργασίας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ στην Αθήνα.

- 12:00 Συνέντευξη τύπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα γραφεία της οργάνωσης.

- ΟΠΑΠ: Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων Γ' 3μήνου.

- Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων, που πραγματοποιούν από χθες το βράδυ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Σήμερα νωρίς το πρωί, κάτοικοι και φορείς στο Κερατσίνι προχώρησαν επίσης στην κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ του δήμου, αντιδρώντας στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων

Διεθνή:

- Κύπρος: Στην πλατφόρμα «Ομηρος», από όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Πολιτιστικά:

- 19.00 Ο διεθνώς καταξιωμένος Ισπανός αρχιτέκτονας τοπίου, Φερνάντο Καρούντσο, θα μιλήσει στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus» του Μεγάρου Μουσικής.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα Ισπανικά στα Ελληνικά, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

- 21.00 Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση «Mano's - Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την jazz», στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5 Κέντρο,Αθήνα)

- Απόψε στις 21.00 και για ακόμη τρεις παραστάσεις (28/11 & 05/12/2011) η νεαρή πιανίστρια και τραγουδίστρια της τζάζ, Φένια Παπαδόδημα, φέρνει τη ζωή και τα τραγούδια της μεγάλης ντίβα, Billie Holiday, στο Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11 Αθήνα).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή