YΠΕΚΑ: Ας σταματήσουν να παριστάνουν τον «Ρομπέν των Δασών»

Αλέξης Τσίπρας: Να καταργηθεί το χαράτσι
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 14:38
UPD:20:03
A- A A+

Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να βάζει στενά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από το εθνικό συμφέρον, υπογραμμίζει το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του για την κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2095114 , καλώντας τη ΓΕΝΟΠ «να σταματήσει να παριστάνει ανεύθυνα τον Ρομπέν των Δασών σε μία τόσο σοβαρή συγκυρία για τη χώρα».

Σημειωνεται επίσης, οτι η σημερινή ενέργεια πραγματοποιείται, ενώ ήδη είχε γίνει γνωστό ότι η διοικηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προκειμένου «να μην γίνεται διακοπή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες, έως ότου οριστικοποιηθεί ο τρόπος προστασίας τους σε σχέση με την πληρωμή του τέλους ακινήτου».

Γνωστοποιείται τέλος ότι σε συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ, η διοικηση της ΔΕΗ έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, ώστε να σταματήσει άμεσα η κατάληψη.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος με το ειδικό τέλος ακινήτων συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία ως τις 18 Νοεμβρίου (εννέα εργάσιμες μέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του τέλους), πάνω από το 78% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Συγκεκριμένα, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν έχουν εξοφληθεί οι 67.140.

Α. Τσίπρας: Κανένας να μην πληρώσει αυτό το χαράτσι

Α. Τσίπρας: Κανένας να μην πληρώσει αυτό το χαράτσι

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι οι εντολές διακοπής ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων εκδίδονται κανονικά από τη μηχανογραφική υπηρεσία αλλά οι διακοπές έχουν ανασταλεί εν αναμονή της νέας υπουργικής απόφασης για απαλλαγές συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών. Αντίθετα, σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης (και παρά την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής) οι αποκοπές για παλαιότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές, άσχετες με το τέλος ακινήτων, συνεχίζονται κανονικά.

Με αφορμή τέλος το αίτημα δημάρχων της Αττικής για συνάντηση με τη διοίκηση σχετικά με το τέλος ακινήτων, η ΔΕΗ αναφέρει ότι λόγω των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα, είναι απαραίτητο να αναμένονται οι αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, έτσι ώστε η συζήτηση να γίνει μεταξύ αρμοδίων φορέων μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

ΓΕΝΟΠ: Οι μηνύσεις δεν μας τρομάζουν

Από την πλευρά της, απαντώντας στο αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ για παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής, η ΓΕΝΟΠ διαμηνύει ότι «οι μηνύσεις και οι εισαγγελείς δεν την τρομάζουν». «Το ρεύμα στους φτωχούς και στους ανθρώπους που δεν έχουν (και γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν), δεν θα το κόψουμε», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Αλέξης Τσίπρας: Να καταργηθεί το χαράτσι

«Η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ακροδεξιάς έκανε την πρώτη υποχώρηση κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, των συνδικάτων και της αριστεράς», σχολίασε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης.

Κάνοντας λόγο για «παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό χαράτσι, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την κατάργησή του, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για εναλλακτικές πηγές εσόδων για τα δημόσια ταμεία, όπως έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές, φόρο 1% ή 2% στον τζίρο των μεγάλων επιχειρήσεων κ.α..

Παράλληλα κάλεσε όλους τους δημάρχους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν, για να μην γίνουν, όπως είπε, «εντολοδόχοι μιας δοτής κυβέρνησης των τροϊκανών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή