Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος

Επίκαιρη ερώτηση Παπαρήγα στον Πρωθυπουργό
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 08:01
UPD:11:43

A- A A+

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη των συνδικαλιστών στης ΔΕΗ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, στη Λ. Μεσογείων.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε από τη ΓΕΝΟΠ και το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, κάτι που σύμφωνα με την Ομοσπονδία σημαίνει ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Ερωτηθείς για την εισαγγελική παρέμβαση μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης της ΔΕΗ για τη συνεχιζόμενη κατάληψη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται και θα παραμείνουν στο χώρο της κατάληψης.

Ν. Φωτόπουλος: Θα μείνουμε εδώ

Ν. Φωτόπουλος: Θα μείνουμε εδώ

Υπενθυμίζεται ότι προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος, αναθέτοντας την υπόθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, αφού σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της και όλοι οφείλουν να υπακούν στους νόμους», παρατήρησε ότι οι φωνασκούντες σήμερα υποστηρίζουν μια πολιτική που οδηγεί σε περισσότερα ελλείματα και χρέη. Πρέπει να πάψουμε να αποτελούμε τη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό από την Αλέκα Παπαρήγα

Εν τω μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κατέθεσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θορυβημένη από την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, καταφεύγει σε ελιγμούς για προσωρινή αναστολή των διακοπών ρεύματος και σε ανούσιες υποσχέσεις για εξαίρεση ορισμένων ακραίων περιπτώσεων αδυναμίας πληρωμής» και ερωτά τον Πρωθυπουργό τι μέτρα θα λάβει «για την άμεση κατάργηση του νέου φορολογικού χαρατσιού που συνέδεσε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα λαϊκό σπίτι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή