Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 10:45
UPD:10:51
A- A A+

- 12.00 Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία, υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου με θέματα το «Νέο Λύκειο» και το «Τεχνολογικό Λύκειο»

- Από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου, στάση εργασίας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

- 14.00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Μανώλη Γλέζο.

- Προγραμματισμένες συναντήσεις έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο Λουξεμβούργο, όπου θα συνομιλήσει με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

- Προγραμματισμένη σύσκεψη για τις εξελίξεις με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη, με συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.

- Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν.

Ο κ. Αγιαλόν θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη. Στο επίκεντρο, η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

- Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνει για περισσότερες από 4 ώρες η Αθήνα σήμερα, καθώς οι ηλεκτροδηγοί αποφάσισαν τετράωρη στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Ωστόσο, οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται από την κυκλοφορία τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα και η πλήρης αποκατάσταση της συγκοινωνίας θα γίνει περίπου στις 16:30.

- 17:00 Επαναληπτική γενική συνέλευση της τράπεζας «T Bank» και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

- Ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων του ισοζυγίου πληρωμών για το Σεπτέμβριο από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Διεθνή:

- Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους,

Πολιτιστικά:

- Η περίφημη «Concertgebouw» του Αμστερνταμ είναι τακτική προσκεκλημένη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και φέτος δίνει δύο συναυλίες σήμερα και αύριο, υπό τη διεύθυνση του Αντρις Νέλσονς, που στα τριάντα του χρόνια συγκαταλέγεται ήδη στα μεγαλύτερα ονόματα του πόντιουμ παγκοσμίως. Ώρα έναρξης: 20.30.

- Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, με τη συνοδεία εξαιρετικών συντελεστών, παρουσιάζει απόψε, και για τρεις ακόμα παραστάσεις (3/12, 10/12 & 17/12) το έργο «Rue Lepsius Μουσική προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη». Ώρα έναρξης: 22.00, στον Ιανό (Σταδίου 24 Κέντρο, Αθήνα).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή