Εκκληση Κομισιόν στον Έρογλου για το Κυπριακό

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 16:03

Έκκληση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να καταβάλει κάθε προσπάθεια στις συνομιλίες για το Κυπριακό απηύθυνε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Στέφαν Φούλε

A- A A+

Έκκληση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να καταβάλει κάθε προσπάθεια στις συνομιλίες για το Κυπριακό απηύθυνε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Στέφαν Φούλε.

Μετά από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, ο κ. Φούλε εξέδωσε γραπτή δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως η Επιτροπή καλοσωρίζει τις προσπάθειες των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, επαναλαμβάνοντας την ισχυρή στήριξη της Κομισιόν στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα μετά τη συνάντηση της Νέας Υορκης, καθώς και η σημασία της επίτευξης συμφωνίας σε όλα τα επιμέρους ζητήματα, μιας επίλυσης από την επόμενη τριμερή συνάντηση τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Στ. Φούλε υπογράμμισε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα είναι κυρίως αυτοί που θα ωφεληθούν από την επίλυση, καθώς θα επωφεληθούν πλήρως από τα οφέλη της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ. Σημείωσε δε ότι κάλεσε τον κ. Έρογλου να καταβάλει κάθε προσπάθεια στις συνομιλίες για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή