Αλωσε το Βελοντρόμ ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 23:41
UPD:24/11/2011 01:43

A- A A+

Οι απουσίες των Ιμπαγάσα, Φέισα και Μακούν είχαν αφήσει θεωρητικά «γυμνό» το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο χώρο της μεσαίας του γραμμής, αλλά το κενό αυτό δεν φάνηκε ποτέ. Με τους Γιάννη Μανιάτη και Φρανσουά Μοντεστό να κάνουν μεγάλο παιχνίδι στα χαφ, τον Κέβιν Μιραλάς να διαλύει την άμυνα των Γάλλων στις αντεπιθέσεις και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ να είναι «κέρβεροι» μπροστά από την εστία του σταθερότατου Μπάλαζ Μέγιερι, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τους Γάλλους και στο τέλος να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Οι Μαρσεγιέζοι μπορεί να είχαν την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτού και να δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν συστηματικά τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός ήταν κίνδυνος-θάνατος σε κάθε κόντρα που έβγαζε, ενώ έπαιρνε ανά τακτά χρονιά διαστήματα τον έλεγχο του αγώνα και συνολικά το μόνο που έλειπε από την εμφάνισή του ήταν το γκολ.

Ο Μιραλάς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε όλες τις κινήσεις του έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, θα μπορούσε σε μια-δυο περιπτώσεις να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η γκίνια του, όμως, συνεχίστηκε σε άλλο ένα ματς... Αποκορύφωμα ήταν η φάση του 59ου λεπτού, ένα τετ-α-τετ καρμπόν με αυτό που έχασε κόντρα στον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο, τόσο από πλευρά δημιουργίας, όσο και από εκτέλεσης.

Επομένως, τη λύση στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να δώσει κάποιος άλλος και ο ρόλος αυτός έλαχε στον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο 20χρονος άσος, που δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει το ρυθμό του τη φετινή σεζόν, πέρασε στη θέση του Χοσέ Χολέμπας στο 76' και έξι λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που θα έκρινε την αναμέτρηση. Το μισό ανήκει στον Φραν Γέστε, ο οποίος επίσης μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή. Ο Ισπανός με εκπληκτική φαλτσαριστή μπαλιά τον έβγαλε μόνο του μέσα στην περιοχή της Μαρσέιγ για να «σκοτώσει» με ένα γεμάτο αριστερό τον ανίκητο μέχρι σε εκείνο το σημείο Στιβ Μανταντά.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ντόρτμουντ από την Αρσεναλ (2-1) και πέρασε στην τρίτη θέση του 6ου Ομίλου με έξι βαθμούς. Δεύτερη παρέμεινε η Μαρσέιγ με επτά, όμως στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την αδιάφορη πλέον Αρσεναλ (11 β.), ενώ Γερμανοί (4 β.) και Γάλλοι θα πρέπει να τα δώσουν όλα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις