Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 10:51
UPD:11:07
A- A A+

- 12.00 Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο προϋπολογισμός του 2012.

- 13.30 O πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.

Στις 19.00 ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στην Παλαιά Βουλή για να απονείμει τα βραβεία Συλλογικής Δράσης «Νησίδες Ποιότητας 2011».

- Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 17.00 με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

- Τριήμερη περιοδεία ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς.

- Τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, θα επισκεφθεί εντός της ημέρας ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος θα του επιδώσει την ετήσια Έκθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

- Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο του ΥΠΟΙΚ προς τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ.

- 11:30-14:00 Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.

- Στάση εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα τα δημόσια ΜΜΕ από τις 15.00 έως τις 19.00 και από τις 20.00 έως τις 24.00.

- Σε δίωρη στάση εργασίας (από 12.00 έως 14.00 και από 14.00 έως 16.00) προχωρούν σήμερα οι εκπεδαιτικοί της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

- Την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του διοργανώνει σήμερα στο σταθμό του μετρό «Σύνταγμα» το Κέντρο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

- 17.00 Έκτακτη γενική συνέλευση της Marfin Investment Group, στα γραφεία της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας.

- Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα 9μήνου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Διεθνή:

- Στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί σήμερα τριμερής συνάντηση για την κρίση χρέους και το μέλλον του ευρώ, μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, και του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Μάριο Μόντι.

- O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek, πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα.

Πολιτιστικά:

- Μουσικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με μελοποιημένα ποιήματά του παρουσιάζει το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα). Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν τραγούδια του Μίκη Θεωδοράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Ώρα Έναρξης: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20 και 10 ευρώ.

- Έκθεση αφιερωμένη στην ποιήτρια και τεχνοκριτικό Ελένη Βακαλό από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Βαλαωρίτου 9 Κέντρο,Αθήνα), από σήμερα και μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει τα δοκίμια της Ελένης Βακαλό για τη σύγχρονη τέχνη, αποσπάσματα από τον θεωρητικό και ποιητικό της λόγο, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή