Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 10:50
A- A A+

- Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

- 12.00 Ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Επί τάπητος θα τεθούν τα αποτελέσματα των επαφών του κ. Παπαδήμου κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη.

- 11.00-17.00 Εξάωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αντιδρώντας στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

- O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργιος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Στις 21.00 ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Συνέδριο των Πράσινων Γερμανίας, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», στο Κίελο της Γερμανίας.

- Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου από την ΔΕΗ.

- Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα ο σταθμός διοδίων του Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, επί της Εγνατίας Οδού.

Το αντίτιμο των διοδίων ανέρχεται σε 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά.

Διεθνή:

- Συνάντηση για το ζήτημα της Ελλάδας και της έκτης δόσης του δανείου, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στο Βερολίνο αξιωματούχοι από την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία.

- Λήγει σήμερα η 24ωρη διορία που έδωσε στη Συρία ο Αραβικός Σύνδεσμος προκειμένου να υπογράψει το πρωτόκολλο με το οποίο θα επιτραπεί η παρουσία παρατηρητών στη χώρα.

Σε περίπτωση μη υπογραφής από τη Συρία, ο Αραβικός Σύνδεσμος προειδοποίησε ότι θα προωθήσει σχέδια για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, που περιλαμβάνουν τη διακοπή των εμπορικών πτήσεων προς τη Συρία καθώς και τον τερματισμό των συναλλαγών με την κεντρική τράπεζά της.

- Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Μαροκινοί προκειμένου να εκλέξουν 395 βουλευτές σε μια διαδικασία που κινδυνεύει από το μικρό ποσοστό συμμετοχής.

Οι εκλογές διεξάγονται πρόωρα, πέντε μήνες μετά την υιοθέτηση ενός νέου συντάγματος με δημοψήφισμα και εν μέσω υποσχέσεων για ένα πιο δημοκρατικό σύστημα στη χώρα.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2007, το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 37%.

Πολιτιστικά:

- Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει απόψε το έργο του Gustav Mahler, Συμφωνία αρ. 9, υπό τη μουσική διεύθυνση του Jacques Delacôte, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ώρα έναρξης: 20:30

- Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ένα 4ήμερο αφιέρωμα ταινιών, που θα διαρκέσει έως τις 28 Νοεμβρίου, με τίτλο «1ο Πανόραμα ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 16 ταινίες μυθοπλασίας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή