Κόντρα Γεωργιάδη - Παπουτσή με φόντο την πειρατεία

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011 21:20
A- A A+

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, με αφορμή ρύθμιση σε νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε ο δεύτερος για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα σε ρύθμιση που προβλέπει ένοπλους ιδιωτικούς φρουρούς στα εμπορικά πλοία, τονίζοντας σε σημερινή του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ότι ο κ. Παπουτσής «δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας».

«Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως αν ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης δεν είχε σπεύσει να καθησυχάσει τους εφοπλιστές, «αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία».

Μετά τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη που είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιοποίηση από τον κ. Χρ. Παπουτσή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πειρατείας, σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξαπέλυσε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνι», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

«Είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ' επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας», συμπληρώνεται».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ακόμη ότι «σε καμία περίπτωση, δεν αναφέρθηκε ότι η διάταξη αυτή αποτελούσε προϊόν συζήτησης και συμφωνίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως ισχυρίζεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή