Ετοιμος για σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας ο Ελ Μπαραντέι

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011 10:34
UPD:12:00
A- A A+

Ετοιμος για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας δηλώνει ο υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το Σάββατο -κι ενώ αναμένεται νέα μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ- το γραφείο του πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, αναφέρεται ότι ο Ελ Μπαραντέι είναι έτοιμος να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα βγάλει τη χώρα από την πολιτική κρίση, αίτημα που έχουν διατυπώσει και οι διαδηλωτές.

Για μία ακόμη μέρα προγραμματίζονται μεγάλες διαδηλώσεις κατά του στρατιωτικού καθεστώτος στη χώρα και υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Η Συμμαχία των Νέων της Επανάστασης που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων του Ιανουαρίου, κάλεσε μέσω Facebook τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου. Την ίδια ώρα η κυβερνητική εφημερίδα Al-Akhbar προειδοποιεί για τον κίνδυνο «να μετατραπούν οι διαφορετικές απόψεις σε διχασμό και μετά σε πόλεμο ανάμεσα στις ομάδες που πριν λίγους μήνες ήταν ενωμένες και απαιτούσαν την πτώση του καθεστώτος».

REUTERS

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για δέκατη ημέρα παράλληλα με τις διαβουλεύσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων, που κυβερνά τη χώρα από τον Φεβρουάριο, με εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, σε μια προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, μία από τις ισχυρές δυνάμεις στις εκλογές που αρχίζουν τη Δευτέρα, διεμήνυσαν σε ανακοίνωσή τους πως η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να σχηματιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία : «Η μελλοντική κυβέρνηση θα πρέπει να εκπροσωπεί τον λαό...Το Στρατιωτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους», δήλωσε ο Μαχμούντ Γοζλάν, εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή