Αραβικός Σύνδεσμος: «Πράσινο» στις κυρώσεις κατά της Συρίας

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011 17:01
UPD:17:16
A- A A+

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ενέκρινε σήμερα οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας για να πιέσει το καθεστώς Ασαντ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ αλ-Τάνι μετά την έκτακτη σύνοδο των Αράβων ΥΠΕΞ στο Κάιρο.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι εάν οι Αραβες δεν καταφέρουν να περιορίσουν την κρίση, άλλες ξένες δυνάμεις μπορούν να επέμβουν.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι οι αραβικές χώρες επιθυμούν να αποφευχθούν γεγονότα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης, όπου οι αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ οδήγησαν στις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ. «Εργαζόμαστε για να αποφύγουμε μια τέτοιου είδους επέμβαση», σημείωσε, ωστόσο δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να εγγυηθεί ότι μία τέτοια ενέργεια μπορεί τελικά να αποφευχθεί.

REUTERS

Τις κυρώσεις προς τη Δαμασκό ενέκριναν 19 από τα συνολικά 22 μέλη του Συνδέσμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται ταξιδιωτική απαγόρευση σε ανώτατους Σύρους αξιωματούχους, πάγωμα των καταθέσεων του Μπαάρ Αλ Ασαντ, παύση των συναλλαγών με την κεντρική τράπεζα της Συρίας και διακοπή των επενδύσεων στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή