Διαξιφισμοί Μιλόσεβιτς - Μέσιτς στο δικαστήριο

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 16:38
A- A A+

Οξεία ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Κροατίας Στίπε Μέσιτς και του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος του υπέβαλε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο(ΔΠΔ) για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Μιλόσεβιτς απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μέσιτς ότι ηγήθηκε εκστρατείας εθνικής εκκαθάρισης κατά των Κροατών και Μουσουλμάνων της Βοσνίας στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Εχοντας αποκαλέσει τον Μέσιτς «Κροάτη φασίστα» πριν ο τελευταίος αρχίσει την κατάθεσή του, ο Μιλόσεβιτς τον κατηγόρησε ότι προκάλεσε εντάσεις κατά των Σέρβων στη Κροατία.

«Σύμφωνα με δικές σας εντολές σερβικά χωριά (στη Κροατία)καταστράφηκαν. Πληφορορήθηκα για πυρπολήσεις χωριών και παραπονέθηκα στον (πρώην κροάτη)πρόεδρο (Φράνιο)Τούντζμαν», παρατήρησε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος κατηγορείται για 61 περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου.

Η δίκη του Μιλόσεβιτς, που άρχισε στις 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται να διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2004. Στη φάση αυτή η ακροαματική διαδικασία εχει επικεντρωθεί στις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Κροατία και τη Βοσνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή