Προειδοποίηση Λονδίνου προς την Τεχεράνη

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 20:37
UPD:20:43

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ επέρριψε ευθύνες στην ιρανική κυβέρνηση για την αποτυχία της, όπως είπε να προστατεύσει την πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη.

A- A A+

Ευθύνες στην ιρανική κυβέρνηση απέδωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ για την αποτυχία της, όπως είπε να προστατεύσει το συγκρότημα της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, που έγινε νωρίτερα σήμερα στόχος επίθεσης από διαδηλωτές.

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τα επεισόδια στον Ιρανό ομόλογό του και προειδοποίησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν και άλλες σοβαρότερες συνέπειες.

Τις επιθέσεις στους βρετανικούς διπλωματικούς συνδέσμους καταδίκασε από την πλευρά του και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε τη θλίψη του για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην πρεσβεία της Βρετανίας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τις διαδηλώσεις που οδήγησαν σε ορισμένες απαράδεκτες συμπεριφορές», ανέφερε το υπουργείο, εκφράζοντας παράλληλα το σεβασμό της Τεχεράνης στους διεθνείς κανονισμούς για την ασφάλεια των διπλωματικών αρχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή