Προς διαγραφή του Antenna TV από Nasdaq και Λονδίνο

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 20:50
A- A A+

Την διαγραφή της εταιρείας Antenna TV, η οποία ελέγχεται από μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία Μίνωα Κυριακού, από την αγορά του Nasdaq στις ΗΠΑ και από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η διοίκηση του Ομίλου.

Σε πρώτη φάση, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, θα υπάρξει δημόσια προσφορά προς τους κατόχους των εισηγμένων μετοχών να πουλήσουν το σύνολο των μετοχών τους, ώστε η οικογένεια Κυριακού να κατέχει και πάλι το 100%. Η προσφορά είναι ύψους 1,2 δολαρίων ανά ADR (American Depository Shares) και 2,4 δολαρίων ανά κοινή μετοχή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς ελεγκτικού οίκου Standard & Poor's, εταιρείες που ελέγχονται από μέλη της οικογένειας Κυριακού, θα καταβάλλουν στους κατόχους των εισηγμένων μετοχών σε μετρητά το τίμημα εξαγοράς (συνολικά περίπου 9 εκατ. δολ.), προχωρώντας σε δημόσια προσφορά.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Standard & Poor's, ο Antenna TV αναμένεται στη συνέχεια να προχωρήσει στη διαγραφή της εταιρείας από τον Nasdaq και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει το πιστωτικό προφίλ της εταιρείας, γιατί το ποσό εξαγοράς θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια και όχι από δανεισμό. Παράλληλα, πάντως, τονίζεται ότι ο Antenna TV χρειάζεται να βελτιώσει τα λειτουργικά του αποτελέσματα και να μειώσει το χρέος του.

Προτεινόμενα για εσάς