Υπερασπίζεται τη χθεσινή πορεία το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 20:55
A- A A+

Για ασύστολη κινδυνολογία και τρομοκρατική σταυροφορία καταγγέλλει την πλειονότητα των ΜΜΕ το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κάλυψη της χθεσινής πορείας.

Το Δίκτυο επισημαίνει ότι «παρά την τεράστια επιχείρηση εκφοβισμού και συκοφάντησης, 3.000 άτομα διαδήλωσαν κατά της τρομολαγνείας, του τηλεοπτικού κανιβαλισμού και της καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Οπως υποστηρίζει το Δίκτυο, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή πορεία «δεν άνοιξε μύτη», η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, «απομονώνοντας συνειδητά τις θανατολάγνες χυδαιότητες κάποιων, που ήταν εκτός του κορμού της διαδήλωσης, διαστρέφει το περιεχόμενο της πορείας, ενισχύοντας το μέτωπο της τρομολαγνείας και της συκοφαντίας».

Τέλος, σχετικά με τα συνθήματα που ακούστηκαν και γράφτηκαν σε τοίχους υπέρ της «17Ν», το Δίκτυο σημειώνει ότι «η απόδοση στη χθεσινή πορεία συνθημάτων και πρακτικών που εκπορεύονταν από μία ελάχιστη μειοψηφία αποτελεί χείριστη μορφή απόδοσης συλλογικής ευθύνης που παραπέμπει σε ολοκληρωτικές πρακτικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή