ΓΣΕΕ: Η πολιτική του λάθους συνεχίζεται

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 13:10
UPD:15:38

Η κυβέρνηση άλλαξε, η πολιτική όμως παραμένει το ίδιο άδικη και αναποτελεσματική, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παπαγόπουλος σε δηλώσεις του για τη σημερινή απεργία.

A- A A+

Η κυβέρνηση άλλαξε, η πολιτική όμως παραμένει το ίδιο άδικη και αναποτελεσματική, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παπαγόπουλος σε δηλώσεις του για τη σημερινή απεργία.

Για συνέχιση της πολιτικής του λάθους από την κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" και τον επιβαλλόμενο "Πρωθυπουργό των αγορών", με τον υπο ψήφιση προϋπολογισμό, μίλησε ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας Ν. Κιουτσούκης.

Γ. Παναγόπουλος: Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως συνεχίζεται η άδικη πολιτική

Γ. Παναγόπουλος: Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως συνεχίζεται η άδικη πολιτική

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε σε πολλούς εργασιακούς χώρους το 90% (ενδεικτικά ανέφερε: διυλιστήρια, ναυπηγεία, μεταφορές-πλοία, λιμάνια 100% και χαλυβουργία, οικοδομή 90%, ενώ σε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%).

«Η κυβέρνηση άλλαξε όμως η πολιτική εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο άδικη, άνιση, αναποτελεσματική που φορτώνει τα πάντα στα "κοροΐδα" όπως θεωρούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι», τόνισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του για τη σημερινή απεργία.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική και όσο οι πλούσιοι πίνουν στην υγειά των κοροΐδων εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, διεμήνυσε και χαρακτήρισε αδιανόητο σε μια χώρα που βιώνει ακραίες ανισότητες, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

«Η πολιτική του ΛΑΘΟΥΣ συνεχίζεται από την κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" και τον επιβαλλόμενο "Πρωθυπουργό των αγορών", με τον υπο ψήφιση προϋπολογισμό αγνοώντας προκλητικά τα δύο χρόνια καταστροφικής πορείας της ελληνικής οικονομίας καθώς και της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών», παρατήρησε από την πλευρά του ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης.

«Σε αυτόν τον ορυμαγδό των μέτρων διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας», υποστήριξε, «το πολιτικό σύστημα εξοστρακίστηκε πλήρως από τις λεγόμενες αγορές και παρακολουθεί αποσβολωμένο τις ραγδαίες εξελίξεις, μη μπορώντας να κάνει τίποτα για την εξώθηση της Ελλάδας στη χρεοκοπία και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» και στο σημείο αυτό τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει, μακριά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες, ενωμένο με το σύνολο της κοινωνίας, να συνεχίσει να απαιτεί την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να εντείνει τους αγώνες του απέναντι στα μνημόνια της ντροπής».

Σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο και στην κατοχή που μας επιβάλλουν, η μοίρα των λαών εξαρτάται από τους αγώνες του, διεμήνυσε ο γ.γ. της ΓΣΕΕ και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Η μοίρα των πολιτικών εξαρτάται από την ψήφο μας, και σε κάθε περίπτωση εμείς καθορίζουμε την μοίρα μας γιατί υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή