ROC: Πρωταθλητές οι Σουμάχερ - Φέτελ

Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011 10:01

A- A A+

Την πρώτη ημέρα, στον αγώνα των Εθνών, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Γερμανίας με τους Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ. Είναι ο πέμπτος διαδοχικός τίτλος για τους δύο Γερμανούς πιλότους που τα τελευταία χρόνια είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Το Γερμανικό δίδυμο που στο σύνολο μετράει εννέα παγκόσμιους τίτλους (στην Formula 1) κέρδισε στον τελικό την Σκανδιναβική ομάδα, αποτελούμενη από τον Δανό οκτώ φορές νικητή του Λε Μαν (εκ των οποίων οι έξι συνεχόμενες από το 2000-2005) Τομ Κρίστενσεν και τον Φινλανδό πρωταθλητή του S-WRC, Γιούχο Χάνινεν.

Οι Σουμάχερ-Φέτελ, κινδύνεψαν να αποκλειστούν στα ημιτελικά από την Βρετανική ομάδα, αλλά με την άτυχη στιγμή που είχε ο Τζένσον Μπάτον στην τρίτη και καθοριστική αναμέτρησή του απέναντι στον Σεμπάστιαν Φέτελ, χάρισε στο δύο φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή και την ομάδα της Γερμανίας το εισιτήριο για τον τελικό της εκδήλωσης. Είχε προηγηθεί νίκη του Μπάτον επί του Σουμάχερ και επικράτηση του Φέτελ επί του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WTCC (World Touring Car Championship – Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τουρισμού), Andy Priaulx.

Η Σκανδιναβική ομάδα είχε πιο εύκολο έργο στα ημιτελικά καθώς επικράτησε με 2-0 της Γαλλικής των Ρομάν Γκροσεάν και Σεμπαστιέν Οζιέ, στην πρώτη εμφάνιση με την ομάδα της Volkswagen.

Τόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ όσο και ο Μίκαελ Σουμάχερ δήλωσαν ότι ευχαριστήθηκαν αρκετά τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση και πολύ περισσότερο δε την πέμπτη συνεχόμενη επικράτησή τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσεις πέντε φορές συνεχόμενες. Είναι μία δύσκολη εκδήλωση και πολλά πράγματα θα πρέπει να δουλεύουν αρμονικά. Οδηγείς διαφορετικά αυτοκίνητα και είναι εύκολο να το χάσεις για αυτό θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου στο όριο. Η νίκη μέσα στην χώρα μου με αποζημιώνει για το Νίρμπουργκρινγκ, ο οποίος δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας μου στη Formula 1 αυτή τη χρονιά! Το απόλαυσα σήμερα. Οι θεατές ήταν εκπληκτικοί, δίνοντας μας ενέργεια όταν μπήκαμε στο στάδιο και όταν περάσαμε τη γραμμή. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά καλύτερη από πέρυσι», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ παραδέχθηκε ότι ένιωσε υπέροχα που φέτος κέρδισε μια νίκη.

«Είναι πάντα για εμάς ευχαρίστηση να είμαστε εδώ και κυρίως να κερδίζουμε. Ο Σεμπάστιαν κι εγώ είμαστε καλοί συνεργάτες και δουλεύουμε καλά μαζί, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Στο τέλος αποδείχθηκε πολύ εποικοδομητικό για εμάς. Αντιθέτως με εκείνον, αυτή ήταν μια από τις λίγες νίκες που είχα αυτή τη χρονιά- πλην μερικών στα καρτ. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί οδηγοί εδώ με τον καθένα να είναι σημαντικός στον τομέα του. Επομένως αυτή η εκδήλωση είναι ένας ωραίος διαγωνισμός και οι στιγμές που περνάμε μαζί στα παρασκήνια είναι πολύ πολύτιμες», τόνισε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Σήμερα θα διοργανωθεί η αναμέτρηση που θα κρίνει τον πρωταθλητή των πρωταθλητών καθώς καθένας από τους οδηγούς που συμμετέχουν στην εκδήλωση θα αγωνισθεί μόνος του και θα προσπαθήσει να κερδίσει τον τίτλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις