Ένας αυτοσχεδιασμός για τις τέσσερις εποχές

2ο Low Budget Festival
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011 12:26

Ο Θωμάς Βελισσάρης, που αυτοσχεδιάζει στην παράσταση «Το πάρκο», είναι υποψήφιος στα φετινά βραβεία «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία ηθοποιού σε ελληνικό έργο

A- A A+

Mε την παράσταση «Το πάρκο», που παρουσιάζει η ομάδα του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου», στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συνεχίζεται το 2ο Low Budget Festival.

Το έργο

Ένα πάρκο, τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι και ένας μοναχικός κλοσάρ, που είναι ικανός να ζωντανέψει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου. Με μοναδικά του εργαλεία το σώμα, την εκφραστικότητα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του ήρωα και οδηγεί το θεατή όλο και πιο μακριά απ’ την πραγματικότητα, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια. Στο πάρκο, η σκηνή είναι, αλήθεια, ένας δημόσιος χώρος ελευθερίας και συνεύρεσης, όπου τα όνειρα παίρνουν το δρόμο τους και το ανέφικτο μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για ένα σκηνικό αφήγημα χωρίς λόγια με θέμα το ανεκπλήρωτο του έρωτα, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα, το θέατρο και την πραγματικότητα.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης, σενάριο: Θωμάς Βελισσάρης, ενδυματολογική επιμέλεια: Μένη Τριανταφυλλίδου, επιμέλεια μουσικής: Θωμάς Βελισσάρης, οργάνωση παραγωγής: Θεανώ Αμοιρίδου και Δέσποινα Καλπενίδου. Αυτοσχεδιάζει ο Θωμάς Βελισσάρης.

Πληροφορίες

«Το πάρκο», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης: 21.00, γενική είσοδος 10 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς