Το θέμα των ψηφοφόρων που δεν είναι εγγεγραμμένοι εξετάζει το υπουργικό συμβούλιο

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2002 11:12
UPD:11:15
A- A A+

Σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, εξετάζει αυτήν την ώρα το υπουργικό συμβούλιο.

Η εισήγηση του Κώστα Σκανδαλίδη, είναι να εγγραφούν ακόμη και την Κυριακή των εκλογών οι ψηφοφόροι, με βεβαίωση του δήμου, και αφού προηγηθεί ειδική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Πρόβλημα αναμένεται να προκληθεί την ημέρα των εκλογών, καθώς περίπου 200.000 εγγεγραμμένοι στον δήμο Αθηναίων, θα ψηφίσουν σε άλλο εκλογικό διαμέρισμα, από τον τόπο κατοικίας τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών, μισθώνει 400 ταξί και 137 mini bus για να τους μεταφέρει στα τμήματά τους και αποδίδει την ευθύνη στον δήμο, που έκανε αυθαίρετα την κατανομή στα εκλογικά διαμερίσματα, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, Βασίλη Βαλασόπουλο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, από την γραφειοκρατία, δεν γλύτωσε ούτε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στην έκθεση Θεσσαλονίκης διαπίστωσε, ότι, θα ψήφιζε σε άλλο εκλογικό τμήμα από τη σύζυγό του, παρά το ότι δεν έχει αλλάξει κατοικία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή