ROC: Πρωταθλητής των πρωταθλητών ο Οζιέ

Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011 20:48

A- A A+

Ο Οζιέ, ο οποίος πριν μερικές ημέρες συμφώνησε με την VW, επικράτησε στον τελικό του Δανού Τομ Κρίστενσεν με 2-0, κερδίζοντας τόσο στον αγώνα με τα ROC buggies όσο και με τα Audi R8 LMS. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 27χρονος κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο και η τρίτη που Γάλλος οδηγός αναδεικνύεται πρώτος όλων, μετά τους Ντιντιέ Οριόλ και Σεμπάστιαν Λεμπ, αντίστοιχα.

Στο δρόμο για τον τελικό ο Οζιέ γνώρισε μόνο μία ήττα στους επτά αγώνες. Χρειάστηκε να επικρατήσει στον ημιτελικό του Μάρτιν Τόμζικ, πρωταθλητή DTM, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει τους Φιλίπ Αλμπουκέρκ (στον πρώτο γύρο) και Αndy Priaulx.

Το έργο του Κρίστενστεν ήταν πιο δύσκολο καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να κερδίσει τον δύο φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, στη συνέχεια τον Τζένσον Μπάτον ενώ στον ημιτελικό έδωσε μάχη με τον Μίκαελ Σουμάχερ, τον οποίο κέρδισε για 0,018 δευτ. με τα KTM-X-bows.

O φετινός πρωταθλητής των πρωταθλητών Σεμπαστιέν Οζιέ μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος με την αναμέτρησή του απέναντι στον Κρίστενσεν.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένος. Ηταν ένας πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο και διασκέδασα οδηγώντας εδώ. Ηταν εκπληκτικά, ιδίως η νίκη απέναντι στον κ. Κρίστενσεν, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις