Σκόπια: Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για την Απόφαση

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 13:45

Το πρώτο σκέλος της απόφασης της Χάγης, ότι δηλ. η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, προβάλλουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, κάνοντας ωστόσο αναφορά και στο δεύτερο σκέλος σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν υποχρεούται να μην εγείρει αντιρρήσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

A- A A+

Το πρώτο σκέλος της απόφασης της Χάγης, ότι δηλ. η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, προβάλλουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, κάνοντας ωστόσο αναφορά και στο δεύτερο σκέλος σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν υποχρεούται να μην εγείρει αντιρρήσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς. Συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την απόφαση.

Στη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετέχουν ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι.

Στους τίτλους που ανήρτησαν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, η «Ντνέβνικ» (Dnevnik) γράφει «Η Χάγη καταδίκασε την Ελλάδα», η «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik) αναφέρει ότι «Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία», ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός «Alfatv» ότι «Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Σε δεύτερο πλάνο προβάλλεται το δεύτερο σκέλος της απόφασης του ΔΔΧ, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα, στο μέλλον, δεν υποχρεούται να μην εγείρει αντιρρήσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή