Επικρίσεις Κον Μπεντίτ κατά Μέρκελ

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 11:53

Επικρίσεις κατά της Αγκελα Μέρκελ διατυπώνει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, καταλογίζοντας στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι με την επιδιωκόμενη αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών καθυστερεί στη λύση της κρίσης χρέους.

A- A A+

Επικρίσεις κατά της Αγκελα Μέρκελ διατυπώνει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, καταλογίζοντας στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι με την επιδιωκόμενη αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών καθυστερεί στη λύση της κρίσης χρέους. Προτείνει άμεση δράση μαζί με το ευρωκοινοβούλιο.

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, με αφορμή την παρουσίαση των προτάσεων του γαλλογερμανικού άξονα, υποστηρίζει ότι «οι προτάσεις της καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου είναι ελλιπείς και δημοκρατικά αθεμελίωτες».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Γερμανίδα καγκελάριο σημειώνει: «Η κυρία Μέρκελ επιδιώκει μεταρρύθμιση των Συνθηκών. Κάτι τέτοιο διαρκεί 18 μήνες, ανεξαρτήτως του πως θα γίνει. Η διαδικασία προβλέπει επικύρωση και από τις 28 χώρες μαζί με την Κροατία. Σε ορισμένες χώρες από αυτές μάλιστα πρέπει να γίνουν δημοψηφίσματα. Aρα η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα».

Συντάσσεται με την άποψη του Χέλμουτ Σμιτ, τονίζοντας ότι «ο τρόπος δράσης της Γερμανίας έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι καμιά χώρα δεν θα πρέπει να διακατέχεται από ηγεμονισμό». «Καμιά χώρα σημαίνει, ούτε η Γαλλία, ούτε το Λουξεμβούργο, ούτε η Γερμανία. Αυτήν τη στιγμή όμως δύο χώρες θέλουν να ηγεμονεύουν, κι αυτό αποδυναμώνει την Ε.Ε. και καθυστερεί κάθε διαδικασία», επισημαίνει.

«Σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υπό τη νυν νομοθετική κατάσταση μπορούμε να δημιουργήσουμε σταθερότητα και αλληλεγγύη. Για παράδειγμα μπορούμε με την ΕΚΤ να βρούμε απάντηση στη δημοσιονομική κρίση κρατών όπως η Ιταλία ή η Ισπανία. Μπορούμε να υιοθετήσουμε ευρωομόλογα. Αλλά όμως η κυρία Μέρκελ θα πρέπει να βάλει για λίγο στην άκρη την τυφλή της ιδεολογία της σταθερότητας», προσθέτει.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή