Ενταξη στην ΕΕ παρά την κρίση χρέους θέλει η Αγκυρα

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 12:22

«Ελπίζουμε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα κάνουν τη δουλειά τους και ότι ο καθένας θα κρατήσει το σπίτι του τακτοποιημένο και καθαρό», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.

A- A A+

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει επηρεάσει την επιθυμία της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Αλί Μπαμπατζάν, παρότρυνε πάντως τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν αποφασιστικά για την αντιμετώπισή της.

«Ελπίζουμε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα κάνουν τη δουλειά τους και ότι ο καθένας θα κρατήσει το σπίτι του τακτοποιημένο και καθαρό», είπε ο Μπαμπατζάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να είναι προσεκτικοί με τους προϋπολογισμούς τους και να κάνουν μεταρρυθμίσεις». Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, σημείωσε ακόμη ότι όσο υπάρχουν «τρύπες» στους προϋπολογισμούς, η εκτύπωση χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα είναι αρκετή.

Ως προς τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες καλείται να προβεί η Αγκυρα προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ο Μπαμπατζάν είπε πως είναι σημαντικό να υπάρξει βελτίωση στους τομείς του δικαίου και της ποιότητας της δημοκρατίας. Ανέφερε ωστόσο πως η ΕΕ δεν αποτελεί πρότυπο για τον τομέα των οικονομικών.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή