Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Eκδηλώσεις μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 12:56
UPD:16:37
A- A A+

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του.

Λίγο μετά τις 14.00 οι άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδα νεαρών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Εν μέσω έντασης, οι εύζωνοι αποχώρησαν από τα φυλάκια, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν για ακόμη μία φορά μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και προξένησαν φθορές στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο σημείο.

Κατά την απώθησή τους από το Σύνταγμα, οι ταραξίες προξένησαν φθορές καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κοραή.

Κατά τις οδομαχίες έγιναν έξι προσαγωγές και εννέα συλλήψεις, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί.

Περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έγινε και νωρίτερα, όσο η πορεία ήταν σε εξέλιξη, στην οδό Σταδίου.

Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο έκλεισαν νωρίτερα από την ώρα που είχε προγραμματιστεί. Από τις 13.30 είναι κλειστός ο πρώτος, ενώ στις 14.20 έκλεισε και ο δεύτερος. Λίγο πριν από τις 16.00 άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Για τις 18.00 έχει προγραμματιστεί πορεία αντιεξουσιαστούν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Διαδηλώσεις και πορείες είναι σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ενταση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία, πέταξαν πέτρες έξω από το αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, στο κέντρο της πόλης, έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Παράλληλα, μαθητές που συγκεντρώθηκαν μετά την πορεία πέταξαν πέτρες προς το κτήριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης καθώς και της ομάδας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο.

Επίσης, μαθητές που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή