Η «Ανεμώλια» που αγάπησαν οι αναγνώστες

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 16:09
UPD:03/12/2012 15:45
A- A A+

Το βιβλίο «Aνεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού (Εκδόσεις Πατάκη) απέσπασε το «Βραβείο Αναγνωστών 2011». Πρόκειται για το μυθιστόρημα που υποστήριξαν ένθερμα τόσο οι 40 λέσχες ανάγνωσης ανά την Ελλάδα, που συμμετείχαν φέτος, όσο και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που έλαβε μέρος στη φετινή ψηφοφορία, με 2.569 ψήφους.

Το βιβλίο «Aνεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού απέσπασε το «Βραβείο Αναγνωστών 2011».

Το μυθιστόρημα «Ανεμώλια» αποτελεί το έκτο βιβλίο του 47άχρονου Θεσσαλονικιού συγγραφέα και αναφέρεται σε ένα οδοιπορικό πέντε φίλων με ιστιοπλοϊκό σκάφος, οι οποίοι αναζητούν τη διάσταση της πραγματικότητας μέσα από το βλέμμα των 45 χρόνων τους, τη συναισθηματική αναμόχλευση που τους δημιουργεί το παρελθόν, την επιθυμία της χαράς σήμερα και τη ζεστασιά της συντροφικότητας.

Στην «κούρσα» της τελικής βαθμολογίας τερμάτισαν επίσης: δεύτερο το βιβλίο «Τα σακιά» της Ιωάννας Καρυστιάνη (Εκδόσεις Καστανιώτη) και τρίτο το βιβλίο «Για μια χούφτα βινύλια» της Χίλντας Παπαδημητρίου (Εκδόσεις Μεταίχμιο).

Το Βραβείο Αναγνωστών απονέμεται για έβδομη χρονιά, ενώ διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και αποτελεί μοναδικό βραβείο στα ελληνικά λογοτεχνικά δεδομένα, καθώς οι ίδιοι οι αναγνώστες καλούνται να ψηφίσουν το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και από το 1988 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος.

Με το «Βραβείο Αναγνωστών» έχουν τιμηθεί τα βιβλία:- «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου (2010), «Ιμαρέτ», του Γιάννη Καλπούζου (2009), «Όλα σου τα 'μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά (2008), «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου (2007), «Αμίλητα βαθιά νερά» της Ρέας Γαλανάκη (2006), «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου (2005).

Προτεινόμενα για εσάς