1ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 17:32
UPD:17:38

A- A A+

Το 1ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας διοργάνωσαν από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2011 τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία στο πλαίσιο τού Διεθνούς Έτους Χημείας 2011, με την υποστήριξη τού Βρετανικού Συμβουλίου, τού τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο Αμφιθέατρο Α15 του Τμήματος Χημείας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Peter Wothers, Διευθυντή Σπουδών στο Τμήμα Χημείας του St. Catharine's College του Πανεπιστημίου του Cambridge και Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιάδας Χημείας.

Ο κ. Wothers εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους μαθητές με τη διάλεξή του για το φαινόμενο της καύσης.

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου οι μαθητές, βασικοί πρωταγωνιστές σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου, παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους καθώς και αναρτημένες ανακοινώσεις (posters).

Οι βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούσαν τα θέματα: Χημεία και Διατροφή, Χημεία Περιβάλλοντος, η Χημεία στην Τεχνολογία και η Χημεία της Ζωής.

Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείτο από ακαδημαϊκές προσωπικότητες διεθνούς κύρους, τα ονόματα των οποίων επισυνάπτονται, ενώ το Συνέδριο οργανώθηκε από την Εποπτεία και από τους καθηγητές των σχολείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή