Συλλήψεις, προσαγωγές και τραυματίες στα επεισόδια

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 22:09
UPD:07/12/2011 02:04

A- A A+

Σε 11 συλλήψεις και 38 προσαγωγές για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική της ανακοίνωση, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της Πλατείας Συντάγματος και των γύρω δρόμων, με πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ. Επίσης προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 14 αστυνομικοί.

Επεισόδια σημειώθηκαν τόσο στην πορεία που έγινε το μεσημέρι όσο και σε αυτή που έγινε το βράδυ. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας, στην οποία συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, νεαροί έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Παράλληλα, ομάδες ατόμων προξένησαν για άλλη μία φορά φθορές σε μάρμαρα στις εισόδους ξενοδοχείων στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πορεία συμμετείχαν γύρω στα 4.000 άτομα.

Επεισόδια και το μεσημέρι

Στην πορεία που διοργάνωσαν νωρίτερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο, με ρίψη μολότοφ και χημικών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14.00 οι άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδα νεαρών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εν μέσω έντασης, οι εύζωνοι αποχώρησαν από τα φυλάκια, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν για ακόμη μία φορά μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και προξένησαν φθορές στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο σημείο. Κατά την απώθησή τους από το Σύνταγμα, οι ταραξίες προξένησαν φθορές καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κοραή.

Ενταση σημειώθηκε και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή