Σε νοσοκομείο στο Ντουμπάι ο Πακιστανός πρόεδρος

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 13:23
A- A A+

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασιφ Αλι Ζαρντάρι νοσηλεύεται στο Ντουμπάι λόγω καρδιακού προβλήματος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, διαψεύδοντας τις φήμες ότι επίκειται παραίτησή του.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασιφ Αλι Ζαρντάρι νοσηλεύεται στο Ντουμπάι λόγω καρδιακού προβλήματος.

«Ο πρόεδρος Ασιφ Αλι Ζαρντάρι βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο στο Ντουμπάι για ιατρικές εξετάσεις και τσεκάπ όπως ήταν προγραμματισμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Φαρχατουλάχ Μπαμπάρ.

«Τα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων ενημέρωσης που κάνουν υποθέσεις για τις δραστηριότητες και τις δεσμεύσεις του προέδρου (...) αποτελούν εικασίες και αναλήθειες».

Ωστόσο πακιστανική πηγή στο Ντουμπάι, που είναι ενήμερη για την κατάσταση της υγείας του Ζαρντάρι, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο πρόεδρος υπέστη ήπιο καρδιακό επεισόδιο. «Δύο ημέρες πριν αισθάνθηκε πόνο στο στήθος» και αποφάσισε να πάει στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την πηγή. Πριν από έξι χρόνια ο Ζαρντάρι είχε υποστεί και πάλι ένα ήπιο καρδιακό επεισόδιο και «έκτοτε, παίρνει φάρμακα», ανέφερε.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν δέχεται όλο και πιο έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρεσβευτής της χώρας στην Ουάσινγκτον παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση σημειώματος που ο ίδιος φέρεται ότι παρέδωσε στο Πεντάγωνο και στο οποίο διατυπωνόταν αίτημα για την παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ για την αποτροπή πραξικοπήματος τον περασμένο Μάιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή