Συρρίκνωση της Ευρωζώνης προβλέπει η Αλ. Παπαρήγα

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 16:00

«Τελείωσαν οι μύθοι που είχαν συνδεθεί με την δημιουργία της ΕΟΚ και της ΕΕ. Εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε από τις εξελίξεις», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προβλέποντας τη συρρίκνωση της ευρωζώνης.

A- A A+

Δικαιωμένο αισθάνεται το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας για την κριτική του απέναντι στην Ε.Ε. μετά τις οικονομικές εξελίξεις σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Τελείωσαν οι μύθοι που είχαν συνδεθεί με την δημιουργία της ΕΟΚ και της ΕΕ. Εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε από τις εξελίξεις», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προβλέποντας τη συρρίκνωση της ευρωζώνης.

Η ίδια υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στην ευρωζώνη δεν πρέπει να καθορίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις και τα κράτη αλλά οφείλουν να σφραγιστούν με τις παρεμβάσεις των λαών: «Το θέμα δεν είναι να υπάρχουν οι χώρες που εκδιώκονται από την ΕΕ. Το θέμα είναι να αποφασίσουν να φύγουν οι λαοί με τη θέλησή τους. Και αυτά που ακούσαμε στη Βουλή ότι αν φύγουμε από την ΕΕ δε θα έχουν τα παιδιά μας να πιουν γάλα, αυτό είναι ένα συνηθισμένο επιχείρημα το οποίο λέγεται κάθε φορά που ο λαός πάει να κάνει ένα βήμα μπρος, συνειδητοποιώντας όχι μόνο το δίκιο του, αλλά και τη δύναμή του» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Α. Παπαρήγα: Σκοπός της Συνόδου Κορυφής ο καταμερισμός της ζημιάς

Α. Παπαρήγα: Σκοπός της Συνόδου Κορυφής ο καταμερισμός της ζημιάς.

Καταλήγοντας, η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους επιχειρηματικούς κύκλους και την αστική τάξη λέγοντας ότι είναι εκείνοι που φοβούνται την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε., σε αντίθεση με το λαό, για τον οποίο θα είναι μια νίκη και ένα βήμα προς τα εμπρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή