Εκτιμήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα του κινήματος

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 19:44

Να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σημειώνοντας πως «εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε».

A- A A+

Να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σημειώνοντας πως «εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει «με όσο το δυνατόν καινούργια εικόνα στις εκλογές, από την ηγεσία, τις πολιτικές θέσεις, τις συμμαχίες, ό,τι μπορούμε περισσότερο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί δεν είναι «α λα καρτ».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Γιάννης Βούρος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες, σημειώνοντας πως αν το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του με εκλογή από τη βάση και εκτίμησε ότι «ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ταύτισε τα δεινά της προηγούμενης δεκαετίας στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου».

«Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευθεί ο κ. Παπανδρέου, αν θέλει πραγματικά να μείνει στην ιστορία, διότι μπορεί να επιθυμεί μια άλλη σχέση με τον πολιτικό χώρο γενικότερα, είτε στον ελλαδικό είτε στον ευρύτερο ευρωπαϊκό, είναι να ανοίξει τις διαδικασίες τώρα. Αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος», πρόσθεσε.

Να ανοίξει η συζήτηση πριν από τις εκλογές και «φυσικά να τεθεί και θέμα επικεφαλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος» πρότεινε η βουλευτής Εύα Καϊλή.

«Όλα αυτά πρέπει να ανοίξουν, αλλά δεν μπορώ να το προδικάσω ή να το εκτιμήσω αυτή τη στιγμή», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Σίγουρα όμως υπάρχει θέμα. Δεν μπορούμε να το κρύβουμε εδώ που φτάσαμε τα δύο τελευταία χρόνια και ενώ υπάρχει πρόβλημα στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή