Τρέχει στο Ντακάρ 2012 ο Αλ-Ατίγια

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 19:45

A- A A+

Ο 40χρονος οδηγός από το Κατάρ είχε κερδίσει πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του τον δύσκολο αυτό αγώνα, αλλά φέτος, μετά την αποχώρηση της VW, δεν είχε καταφέρει να βρει ομάδα για να τρέξει.

Τελικά συμφώνησε με την Team Robby Gordon για να συμμετάσχει με ένα από τα δύο Hummer H3 της ομάδας. Το νούμερο που θα έχει θα είναι το 300 καθώς είθισται να το χρησιμοποιούν οι πρώην νικητές του αγώνα. Συνοδηγός του αναμένεται να είναι ο Λούκας Κρουζ, ο οποίος έτρεχε τα δύο τελευταία χρόνια στο Ντακάρ μαζί με τον Κάρλος Σάινθ.

Η μάχη για τη νίκη των Αλ-Ατίγια και Σάινθ, οι οποίοι ήταν teammates στη Volkswagen, χαρακτήρισε τον περυσινό αγώνα. Τελικά ο 40χρονος οδηγός από το Κατάρ πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Ισπανό τρίτο.

Η αποχώρηση όμως της Volkswagen από το Ντακάρ για να επικεντρωθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι όπου θα συμμετάσχει από το 2013, άφησε τον Αλ-Ατίγια χωρίς ομάδα. Ηρθε ωστόσο η συμφωνία με την Team Robby Gordon που θα του επιτρέψει να ξανατρέξει και να διεκδικήσει (και πάλι) τη νίκη.

Αν τα καταφέρει, θα είναι ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του Ντακάρ που κερδίζει τον αγώνα δύο συνεχόμενες χρονιές με διαφορετικές ομάδες. Ο πρώτος που το έχει επιτύχει αυτό είναι ο Αρι Βάτανεν όταν είχε νικήσει το 1991 με την Peugeot και έναν χρόνο μετά επανέλαβε την επιτυχία του με την ομάδα της Citroen.

Πάντως, η καλύτερη θέση που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής η Team Robby Gordon ήταν η τρίτη το 2009, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας στο τιμόνι του Hummer.

Το επερχόμενο Ντακάρ ξεκινάει από την πόλη Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής την 1η Ιανουαρίου και καταλήγει μετά από 14 ημέρες στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις