Euroleague: Καντού και Αναντολού στο Top 16

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 00:11

A- A A+

Με καλάθι του Τζιανλούκα Μπαζίλε σε «νεκρό χρόνο» η Καντού πήρε νίκη-πρόκριση στην Ισπανία επί της Μπιλμπάο με 67-64, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Βασιλειάδης πέτυχε 10 πόντους για λογαριασμό των γηπεδούχων, ενώ ο Μαυροειδής έπαιξε ελάχιστα και δεν πρόλαβε να σκοράρει. Με 5 νίκες και 3 ήττες η ιταλική ομάδα «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Top 16 της διοργάνωσης, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν αφάνταστα για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη.

Για τον ίδιο όμιλο (πρώτο) η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει στη Γαλλία της Νανσί με 73-53. Οι γηπεδούχοι χωρίς τον Νικολά Μπατούμ στη σύνθεσή τους (έληξε το λοκ άουτ και επέστρεψε στις ΗΠΑ) αποδείχθηκαν «εύκολη λεία» για την ομάδα του Σπάχια, η οποία με 5 νίκες και 3 ήττες βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.

Αντώνης Φώτσης και Γιάννης Μπουρούσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους (πέτυχαν από 13 πόντους ο καθένας), αλλά η Αρμάνι Μιλάνο δεν απέφυγε την 6η ήττα της στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, αυτή την φορά από την Αναντολού Εφές με 84-70. Οι Τούρκοι με πρωταγωνιστή τον Γκιουλάν (14π.) πανηγύρισαν μέσα στο «σπίτι» τους την πρόκριση στους «16» της Euroleague, δύο…στροφές πριν το φινάλε της πρώτης φάσης.

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πέτυχε η Πρόκομ. Επικράτησε στην έδρα της με 67-52 της Ολίμπια Λουμπλιάνα, η οποία έφτασε τις 7 ήττες σε 8 παιχνίδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις