Ντ. Κάμερον: Δύσκολη αλλά καλή απόφαση το «όχι»

«Καλή τύχη στην ευρωζώνη»
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 11:55
UPD:12:16

«Αν δεν μπορεί να έχει κανείς μια ασπίδα προστασίας εντός της συνθήκης, είναι προτιμότερο να μείνει απ' έξω», παρατήρησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το κλείσιμο της πρώτης ημέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

A- A A+

Για δύσκολη, αλλά συνάμα καλή απόφαση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αναφερόμενος στο βρετανικό «όχι» στην τροποποίηση της Συνθήκης της Ε.Ε.

«Αν δεν μπορεί να έχει κανείς μια ασπίδα προστασίας εντός της συνθήκης, είναι προτιμότερο να μείνει απ' έξω», παρατήρησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το κλείσιμο της πρώτης ημέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, για να προσθέσει:

«Αυτό που επιτεύχθηκε, δεν ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας και επομένως δεν το δέχτηκα (...) Δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω αυτή τη νέα συνθήκη στο κοινοβούλιό μας» και υποστήριξε ότι έπρεπε να προστατευθούν «τα βρετανικά συμφέροντα στους κόλπους της Ε.Ε.», όπως το άνοιγμα των αγορών και η ελευθερία στις συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια των πολύωρων διπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διεκδίκησε ειδικές παραχωρήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά την επιτήρηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, αιτήματα όμως που χαρακτηρίστηκαν από υπερβολικά έως απαράδεκτα (σ.σ. .όπως πχ είπε ο Ν.Σαρκοζί) από τους άλλους εταίρους.

Καταλήγοντας ο Κάμερον ευχήθηκε "καλή τύχη" στην ευρωζώνη "στην επίλυση των προβλημάτων της".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή