Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 10:48
UPD:10:50
A- A A+

- Aρχίζουν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο πλαίσιο της αναμενόμενης επίσκεψης των επιθεωρητών στην Αθήνα.

- Ξεκινά επίσης από σήμερα νέος γύρος διαβουλεύσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) και τη νέα δανειακή σύμβαση για την κυβέρνηση.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους κατά 50% να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

- 11.00 Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, με τον πρέσβη του Λιβάνου, Γκεμπράν Μισέλ Σουφράν, στην Αθήνα.

- 13.30 Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

- 16.00 Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

- Επίσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Horst Reichenbach. Έως τις 15 Δεκεμβρίου.

- Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο των προέδρων των κομμάτων-μελών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αντικείμενο της Συνόδου θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη και οι εναλλακτικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σήμερα σε ισχύ στο κέντρο του Πειραιά, λόγω λιτάνευσης της εικόνας του πολιούχου, Αγίου Σπυρίδωνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο κέντρο της πόλης, ενώ από τις 09.30 έως τις 13.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της Ακτής Μιαούλη, στο τμήμα από την οδό Μπουμπουλίνας μέχρι και τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου.

- Κανονικά θα διεξάγονται από σήμερα τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου σε όλο το μήκος της γραμμής 1 «Πειραιάς - Κηφισιά», μετά από περίπου τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης στις γραμμές.

- Συνέδριο της Economist Conferences με θέμα "Συζήτηση για την Ευρώπη και το νόμισμά της. Τι είναι τελικά καλύτερο για την Ελλάδα;", στο ξενοδοχείο Ledra Marriott. Συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Thomas Mayer.

Διεθνή:

- Τρίωρη στάση εργασίας έχουν προκηρύξει για σήμερα ιταλικά συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα και σε πολλές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τις 19 Δεκεμβρίου έχει επίσης προαναγγελθεί απεργία στο Δημόσιο.

Πολιτιστικά:

- Το κουαρτέτο εγχόρδων Diotima δίνει μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, διανθίζοντας μάλιστα το πρόγραμμα της συναυλίας με δύο έργα των Ντεμπυσσύ και Βέμπερν. Απόψε στις 20:30, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

- Απόψε, στις 20.30, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσιάζει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Ορατόριο των Χριστουγέννων».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

- Απόψε στο Ενθύμιο (Αγίας Λαύρας 56 Ανω Πατήσια), ο Κώστας Ψαθάς στο πιάνο και η Μαρία Ελευθεριάδη στο τραγούδι παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι. Ώρα έναρξης: 21.30. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή