Τουρκία : Εμμένει στον καθορισμό ημερομηνίας για την ένταξή της στην Ε.Ε.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2002 13:48
A- A A+

Η Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα, ότι, θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για τον καθορισμό ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά τις πληροφορίες, ότι, η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θα περιέχει τέτοια δέσμευση.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, δήλωσε, ότι η τελευταία λέξη για το ζήτημα, το οποίο θα βαρύνει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, θα ειπωθεί με τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., κατά τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο.

«Η εντύπωση που έχουμε είναι, ότι, η έκθεση προόδου θα κάνει μόνο παρατηρήσεις για την Τουρκία, δεν θα περιέχει ειδικές προτάσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου στις Βρυξέλλες, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες είχε ως στόχο «να εξηγήσει τους γεωστρατηγικούς, πολιτικούς και οικονομικούς λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να μην εξαιρεθεί από τη διαδικασία της διεύρυνσης».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε, ότι, οι πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση θα ενισχυθούν μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή