Euroleague: Ήττα στη Μόσχα για Παναθηναϊκό

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 20:28

A- A A+

Οι Ρώσοι με 9 στα 9 πήραν και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ ο Παναθηναϊκός σε ισάριθμα παιχνίδια έχει 6 νίκες και 3 ήττες.

Το «μπλακ άουτ» των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να φτάσουν σε μία σχετικά εύκολη νίκη (είχαν πάρει και το πρώτο ματς στην Αθήνα στη παράταση με 78-76) και να «κλειδώσουν» την πρωτιά του Β΄ ομίλου.

Χωρίς τον Αντρέι Κιριλένκο στο δυναμικό της, η ΤΣΣΚΑ με σερί 14-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μετέτρεψε το εις βάρος της 47-49 σε 61-49 και κάπου εκεί η πλάστιγγα του ματς έγειρε υπέρ της.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν εξαιρετικός επιθετικά, αλλά ευάλωτος στην άμυνα. Παρ’ όλα αυτά μετά την πρώτη περίοδο που η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν πίσω στο σκορ (26-24), σιγά-σιγά βρήκε το δρόμο προς το εύκολο καλάθι και με επιμέρους σκορ 25-21 πήγε στ’ αποδυτήρια προηγούμενη με 49-47.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, όμως, δεν…βγήκαν στο παρκέ στο τρίτο 10λεπτο. Πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν τι συνέβη βρέθηκαν να χάνουν 61-49 κι από κει και πέρα δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Κρστιτς με 17 πόντους και οι Σβεντ, Κριάπα με 16 έκαστος έκαναν τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, που έχει σε κακή βραδιά τον Δημήτρη Διαμαντίδη (7π με 1 στα 6 τρίποντα), ενώ κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Ιαν Βουγιούκας με 17 πόντους. Ο Σμιθ τελείωσε το ματς με 11.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις