Κύπρος: Κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 09:03
UPD:09:07

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στην Κύπρο.

A- A A+

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στην Κύπρο.

Δωδεκάωρη στάση εργασίας από τις 07:00 μέχρι τις 19:00 και αποχή από υπερωριακή εργασία, περιλαμβανομένων των νοσοκομείων και των αεροδρομίων, έχει κηρύξει για σήμερα η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ). Επίσης, με απόφαση του Συνεδρίου παροτρύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην εργαστούν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Εκκληση προς την ΠΑΣΥΔΥ να μην υλοποιήσει την απόφασή της σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, και ερωτηθείς κατά πόσον θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές της Κυριακής, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για να διεξαχθούν οι εκλογές».

«Θέλω να κάνω έκκληση στην ΠΑΣΥΔΥ, τουλάχιστον αυτό το στοιχείο των μέτρων της να το αποσύρει, διότι νομίζω πάει πολύ. Με όλο το σεβασμό στα συνδικάτα και ειδικότερα στη ΠΑΣΥΔΥ, πάει πολύ», επισήμανε.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 και αποχή από υπερωριακή εργασία, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τα αεροδρόμια, πραγματοποιήθηκε επίσης χθες μετά από απόφαση των αντιπροσωπειών της ΠΑΣΥΔΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή