Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα γίνει θύμα αποσταθεροποίησης

Αποδεκτές οι διαδηλώσεις αν δεν είναι εκτός νόμου, σύμφωνα με το Ρώσο πρωθυπουργό
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 10:13
UPD:11:45

A- A A+

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πρόσφατη εκλογική διαδικασία στη Ρωσία είναι αποδεκτές, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αρκεί να είναι στο πλαίσιο του νόμου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Πούτιν επέμεινε ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αντικατοπτρίζει τη βούληση της κοινής γνώμης στη Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έχει ζητήσει την επανάληψη των εκλογών. Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες για νοθεία, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δικαστήρια θα κρίνουν αντικειμενικά τις σχετικές προσφυγές. Όπως σημείωσε, οι εκλογικές επιτροπές έχουν το δικαίωμα επανακαταμέτρησης των ψήφων μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην Αγία Πετρούπολη, αυτό έγινε μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Όταν όμως μπει η τελική γραμμή», παρατήρησε, «υπάρχει και ο άλλος τρόπος, η προσφυγή στα δικαστήρια».

Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία δεν θα δεχθεί να γίνει ποτέ θύμα παρασκηνιακών μεθοδεύσεων αποσταθεροποίησης της κοινωνίας, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση.

Παράλληλα ο Ρώσος πρωθυπουργός πρότεινε την εγκατάσταση web-cameras στα εκλογικά κέντρα των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου για την παρακολούθηση -και τη διασφάλιση του ομαλού- της διαδικασίας.

REUTERS

«Η αντιπολίτευση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως ό,τι συμβαίνει στα εκλογικά κέντρα», τόνισε και υποστήριξε ότι αυτό θα καταστεί δυνατό χάρη στις web-cameras.

«Ομοίως», συμπλήρωσε, «θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι σύμφωνα με το Νόμο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επικράτησαν στις εκλογές για τη Δούμα, θα έχουν παρουσία στις εκλογικές επιτροπές στα εκλογικά κέντρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή