Η αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στη συνάντηση Δήμα - Ράιχενμπαχ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 12:54
A- A A+

Η αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Συζητήσαμε πώς θα ανακτήσει η χώρα μας την καλή της εικόνα, το καλό της όνομα διεθνώς, δεδομένου ότι έχει υποστεί πολλές επιθέσεις, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας σημαντική την ανάκτηση του καλού ονόματος της χώρας τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και τουριστών, «αλλά και για μία σειρά άλλων πολύ κρίσιμων για εμάς επιδιώξεων».

Στ. Δήμας: H ανάκτηση του καλού ονόματος της χώρας είναι σημαντική

Στ. Δήμας: H ανάκτηση του καλού ονόματος της χώρας είναι σημαντική

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι εξετάστηκε «ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις άλλες χώρες, ώστε να γίνουν ειδικότερα ξένες επενδύσεις στη χώρα προκειμένου να διασφαλισθούν μελλοντικά οι δυνατότητες οικονομικής μεγέθυνσης και καλύτερης ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Χ. Ράιχενμπαχ: H νέα κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο

Χ. Ράιχενμπαχ: H νέα κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο

Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο μέσα στους επόμενους μήνες και θα αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών: «Για να μειωθεί το έλλειμμα με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο, αλλά και για να τεθούν οι βάσεις για την αναγκαία ανάκαμψη, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, τόσο στο Δημόσιο τομέα, όσο και στην οικονομία ευρύτερα», τόνισε και αφού αναφέρθηκε στη σημασία της ανάκτησης της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, πρόσθεσε ότι τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας «και για να βρούμε κατάλληλους ειδικούς από άλλες χώρες με τους οποίους να συνεργαστούμε, ώστε να έχουμε γρηγορότερα και καλά αποτελέσματα».

«Μας ενδιαφέρει», είπε ο ΥΠΕΞ, «να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για αυτή τη συνεργασία» και κατέληξε λέγοντας ότι θα αξιοποιηθεί «το ευρύ δίκτυο οικονομικών και εμπορικών συμβούλων και ακολούθων στο εξωτερικό, που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επωφελώς για τη χώρα, και για τις εξαγωγές μας, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων και την προσέλκυση τουριστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή