WRC: Ο Σόλμπεργκ στη Ford

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 18:11
UPD:18:47

A- A A+

Μετά τις δοκιμές με το Fiesta RS που έγιναν, ο Σόλμπεργκ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και θα αποτελέσουν μαζί με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, το δίδυμο της Ford που θα διεκδικήσει τον επόμενο τίτλο.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 με τη Subaru αναμένεται να αντικαταστήσει τον Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος συμφώνησε με την Citroen. Είναι η πρώτη φορά μετά το ράλι Φινλανδίας το 2000 που ο Σόλμπεργκ θα τρέξει για λογαριασμό της Ford. Συνοδηγός του αναμένεται να είναι ο Κρις Πάτερσον.

Ο 37χρονος Νορβηγός πιλότος που ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 1999 από την Ford, τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη δική του, ιδιωτική ομάδα, έχοντας την τεχνική υποστήριξη της Citroen. Πέρυσι τερμάτισε πέμπτος στη βαθμολογία, πίσω από τις εργοστασιακές ομάδες, παρά τα στενά οικονομικά περιθώρια που υπήρξαν. Πλέον, φέτος επιστρέφει σε μια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος και θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσει (γιατί όχι) τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο.

H εμπειρία του αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια της Ford να κατακτήσει το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές. «Η προσθήκη του Πέτερ Σόλμπεργκ στην ομάδα φέρνει έναν από τους πεπειραμένους και εξεζητημένους οδηγούς πίσω, εκεί όπου ξεκίνησε την κορυφαία του καριέρα.

Ενας παγκόσμιος τίτλος στους οδηγούς και 13 νίκες σε αγώνες ράλι αποδεικνύουν τις ικανότητές του και η μεγάλη εμπειρία θα είναι σημαντικό κεφάλαιο στο φετινό μας οδηγικό δίδυμο», δήλωσε της Ford Ευρώπης στον τομέα Motorsport, Τζέραρντ Κουίν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις