WRC: Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Ford μέχρι το 2013

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 18:55

A- A A+

Ετσι, η Ford Ευρώπης και M-Sport ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2013.

«Οπλο» της ομάδας που θα ονομάζεται Ford World Rally Team, θα είναι και τα δύο επόμενα χρόνια το Fiesta RS. Οι οδηγοί που θα αναλάβουν να διεκδικήσουν τους δύο παγκόσμιους τίτλους θα είναι ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (με συνοδηγό τον Μίκα Αντιλα) και ο νεοφερμένος Πέτερ Σόλμπεργκ (με τον Κρις Πάτερσον).

Ο Φινλανδός αναμένεται να είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας καθώς η περυσινή του απόδοση (ιδίως στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς), η νίκη του στη Μεγάλη Βρετανία και η τέταρτη θέση στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώθησαν τους ιθύνοντες της Ford να τον αναβαθμίσουν μέσα στην ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στον Σόλμπεργκ, αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα τρέξει για λογαριασμό της Ford. Η πρώτη ήταν το 1999 όταν στην ουσία ξεκινούσε την αγωνιστική του καριέρα για να φύγει στη συνέχεια στα μέσα του 2000 και να συμφωνήσει με την Subaru.

Η Ford World Rally Team θα συνεχίσει και τα δύο επόμενα έτη να έχει τη μακροχρόνια υποστήριξη της Castrol.

O διευθυντής της Ford Ευρώπης στον τομέα Motorsport, Τζέραρντ Κουίν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχει για την εταιρεία η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

«Το WRC είναι η πιο σκληρή αναμέτρηση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Μέσω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι μπορούμε να μεταφέρουμε τα γνωρίσματα των αυτοκινήτων δρόμου και να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στους πελάτες μας και φανατικούς για το πάθος της Ford και την ειδικότητά της.

Νιώθουμε ότι η στιγμή της ανακοίνωσής μας ήταν η σωστή. Επρεπε να ήμασταν σίγουροι για τη σταθερότητα του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να παρέχει σημαντικές αξίες και αυξημένη προβολή παγκοσμίως. Το συζητήσαμε με τους μετόχους μας και αφού λάβαμε αυτές τις διαβεβαιώσεις, ανυπομονούμε να επικεντρωθούμε ξανά στον ανταγωνισμό».

Ο επικεφαλής της M-Sport, Μάθιου Γουίλσον υπογράμμισε ότι η νέα συμφωνία αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία του.

«Η απόδοση του Fiesta RS WRC το 2011 ήταν πολύ καλή σε όλες τις επιφάνειες και είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος με το τι μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τους παγκόσμιους τίτλους και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το αυτοκίνητο μας και ο συνδυασμός των οδηγών, μαζί με τη δομή και την ειδικότητα του προσωπικούς μας στο Ντόβενμπι Χαλ, θα μας επιστρέψουν να το επιτύχουμε αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις