Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε διαδηλώσεις

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 19:20
A- A A+

Τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Συρία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κωλυσιεργία του Αραβικού Συνδέσμου να τιμωρήσει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ακτιβιστής στην επαρχία Χομς, δήλωσε ότι 10 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον τους στην περιοχή Μπάμπα Αμρ. Αλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Ντεράα, κοντά στη μεθόριο με την Ιορδανία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην πόλη Χομς περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε. Εικόνες που εστάλησαν από την αντιπολιτευόμενη οργάνωση Συριακή Επανάσταση 2011 δείχνουν μαζικές διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ντεράα, της Χάμα και της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, χαιρέτισε σήμερα από την Αγκυρα ως «σημαντικό βήμα» τη ρωσική πρόταση για μια απόφαση του ΟΗΕ σχετικά με τη Συρία. «Είναι ένα σημαντικό βήμα από τη Ρωσία να δηλώνει ότι είναι έτοιμη να εργαστεί στους κόλπους του ΟΗΕ σε μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην ενίσχυση των πιέσεων προς τη Συρία», δήλωσε ο Πανέτα σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη «πολλή δουλειά» που πρέπει να γίνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή