Σούπερ Λίγκα: Με τον «κακό του δαίμονα» ο ΠΑΟ

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011 08:00
A- A A+

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει, πάντως, από το πρόγραμμα της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου επανάφερε τα χαμόγελα στον Παναθηναϊκό. Αρκεί η επιτυχία αυτή να έχει συνέχεια για το «τριφύλλι» απέναντι στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια φεύγει αήττητη από το ΟΑΚΑ.

Άσχετα με τη…μίνι παράδοση που έχει υπέρ του ο Αστέρας, οι «πράσινοι» έχουν τον «πρώτο λόγο» για την κατάκτηση της νίκης, η οποία εφόσον έρθει θα διατηρήσει την αθηναϊκή ομάδα σε τροχιά τίτλου (δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς ότι έχει δύο ματς λιγότερα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και την ΑΕΚ).

Η ΑΕΚ «αποχαιρέτησε» με… ψηλά το κεφάλι το Europa League και τέσσερα 24ωρα μετά, καλείται να περάσει το εμπόδιο του Ατρόμητου, που μέχρι τώρα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Με δύο μόλις ήττες στο παθητικό τους οι Περιστεριώτες έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί για το καλύτερο και μέσα στην έδρα τους έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν.

Η Ένωση έχει εξαιρετική ψυχολογία μετά τις 6 διαδοχικές νίκες που πέτυχε (5 στο πρωτάθλημα και μία στην Ευρώπη), με παίκτες που έστω και καθυστερημένα είδαν το «χρώμα του χρήματος», ενώ στα συν για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είναι και η επιστροφή των Νίκου Λυμπερόπουλου και Παντελή Καφέ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται. Την Κυριακή, στον αγώνα με τον οποίο θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον ΠΑΣ Γιάννινα, που στα έξι τελευταία παιχνίδια του αγνοεί τι σημαίνει νίκη (τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες).

Μπορεί το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη να «καίγεται» για βαθμό ή βαθμούς, ωστόσο, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Εάν εξαιρέσει κανείς την ήττα-σοκ από τον Αστέρα Τρίπολης, στα άλλα τέσσερα ματς που έδωσαν οι Πειραιώτες, έστω κι αν οι ομάδες που αντιμετώπισαν δεν ήταν μεγάλης δυναμικότητας (Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα και Λεβαδειακός), βρήκαν το δρόμος προς τα δίχτυα 16 φορές, ενώ σε κανένα από αυτά δεν δέχθηκαν γκολ (2-0, 6-0, 0-4, 0-4). Οι Μάρκο Πάντελιτς και Κέβιν Μιραλάς διανύουν περίοδο φόρμας κι αναμένεται ν’ αποτελέσουν το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του διημέρου:

Σάββατο 17/12

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 17:15 Novasports

Ξάνθη-Πανιώνιος 17:15 NET

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. 19:30 Novasports

Κυριακή 18/12

Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ 15:00 Novasports

ΟΦΗ-Κέρκυρα 15:00 Novasports

Αρης-Παναιτωλικός 17:15 Novasports

Ατρόμητος-ΑΕΚ 17:15 Novasports

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 Novasports

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις