Υπέγραψε η Συρία το αραβικό πρωτόκολλο

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 13:24
UPD:15:02

Η Συρία υπέγραψε σήμερα πρωτόκολλο που επιτρέπει την είσοδο ξένων παρατηρητών στη χώρα, στο πλαίσιο αραβικού ειρηνευτικού σχεδίου που στόχο έχει τον τερματισμό της βίας στη χώρα εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

A- A A+

Η Συρία υπέγραψε σήμερα πρωτόκολλο που επιτρέπει την είσοδο στη χώρα παρατηρητών οι οποίοι θα επιβλέψουν την εφαρμογή συμφωνίας που υπέγραψε με τον Αραβικό Σύνδεσμο, με στόχο τον τερματισμό της βίας στη χώρα εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ δήλωσε ότι η συμφωνία υπεγράφη στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, αφού ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε τροποποιήσεις που ζητούσε η Δαμασκός.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό, ο Μουαλέμ είπε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε επειδή «θέλουμε πολιτική λύση».

«Η υπογραφή του πρωτοκόλλου είναι η αρχή της συνεργασίας με τον Αραβικό Σύνδεσμο και θα καλωσορίσουμε την αποστολή των παρατηρητών από τον Αραβικό Σύνδεσμο», όπως είπε. «Η κυριαρχία προστατεύεται στο κείμενο του πρωτοκόλλου», κατέληξε.

Η Συρία καθυστερούσε εδώ και εβδομάδες να υπογράψει το πρωτόκολλο για τους παρατηρητές, αν και είχε συμφωνήσει σε άλλους τομείς του σχεδίου. Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει αναστείλει τη συμμετοχή της Δαμασκού στους κόλπους του και έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή