Έκκληση Ε.Ε. στη Βόρεια Κορέα για «ειρήνη και σταθερότητα»

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 19:35

«Η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βασιζόμαστε στους μελλοντικούς ηγέτες (της Βόρειας Κορέας) ότι θα συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

A- A A+

Έκκληση στη Βόρεια Κορέα να συμβάλει στην «ειρήνη και τη σταθερότητα» στην κορεατική χερσόνησο μετά το θάνατο του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

«Η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βασιζόμαστε στους μελλοντικούς ηγέτες (της Βόρειας Κορέας) ότι θα συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», είπε ο Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο.

Εκπρόσωπος της Κάθριν Αστον, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, είχε δηλώσει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ότι η Ε.Ε. βρίσκεται σε επαφή με τους «στρατηγικούς εταίρους της» προκειμένου να αναλύσουν τις «πιθανές συνέπειες» από το θάνατο του Κιμ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει δευτερεύοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το βορειοκορεάτικο πυρηνικό πρόγραμμα, στις οποίες μετέχουν έξι χώρες: Βόρεια και Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ρωσία και Κίνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή