WRC: Nέο πρόσωπο στη Citroen

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 20:03

A- A A+

Ο 23χρονος Βέλγος οδηγός που πέρυσι αγωνιζόταν στο IRC θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο WRC.

Ο Νιουβίλ θα τρέχει με ένα DS3 WRC και αναμένεται να συμμετάσχει μαζί με τον συνοδηγό του Νίκολας Γκιλσουλ, σε εννέα γύρους του πρωταθλήματος πλην των ράλι της Νέας Ζηλανδίας (22-24/6) και Ιταλίας (18-21/10), αντίστοιχα. Επιπλέον, η παρουσία του σε Γαλλία (04-07/10) και Ισπανία (8-11/11), θα εξαρτηθεί από την πορεία και τις επιδόσεις του στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο νεαρός Βέλγος οδηγός μετά την ανακοίνωση της Γαλλικής ομάδας δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και πως ακόμη δυσκολεύεται να το πιστέψει.

«Το 2011 ήταν μια πολύ θετική χρονιά με δύο νίκες σε αντίστοιχα ιστορικά ράλι, τον γύρο της Κορσικής και του Σαν Ρέμο. Επρεπε να κάνω ένα βήμα παραπάνω και είμαι πολύ υπερήφανος που η Citroen Racing με εμπιστεύθηκε για το 2012. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ να ξεπληρώσω αυτή την εμπιστοσύνη.

Στόχος μου για τις προσεχείς εβδομάδες είναι να μην αποφύγω καμία διαδρομή, να ακούω τις συμβουλές που μου δίνονται και να καταλάβω πως η ομάδα και το αυτοκίνητο δουλεύουν».

Το 2011 ήταν πράγματι θετικό για τον Βέλγο οδηγό που έτρεχε με την ομάδα της Peugeot Βελγίου και Λουξεμβούργου. Πέραν των δύο νικών κατάφερε να τερματίσει πέμπτος στην κατάταξη των οδηγών, συγκεντρώνοντας 115 βαθμούς, επίδοση που ήταν η καλύτερη του, μέχρι στιγμής. Πέρυσι ο Νιουβίλ ήταν μόλις ένατος με 12 βαθμούς στο ενεργητικό του.

Αυτή την πρόοδο διέκρινε η Citroen και αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της, δίνοντας του μια ευκαιρία για τα «μεγάλα σαλόνια». Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας Ολιβιέ Κεσνέλ ελπίζει, όπως είπε, ότι ο νεαρός Βέλγος θα ακολουθήσει τα βήματα των Σεμπάστιαν Λόεμπ και Σεμπαστιέν Οζιέ, αντίστοιχα.

«Η Citroen Racing παρακολουθούσε προσεκτικά την καριέρα του Τιερί Νιουβίλ για αρκετά χρόνια. Νιώσαμε πως ήρθε πλέον η στιγμή να του δώσαμε την ευκαιρία για να τρέξει σε κορυφαίο επίπεδο.

Όπως τον Σεμπάστιαν Λόεμπ και πιο πρόσφατα τον Σεμπαστιέν Οζιέ, ο Τιερί θα βρεθεί σε μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να την εδραιώσει με αποτελέσματα. Είναι στο χέρι των Τιερί και Νίκολας να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις